Tapahtumat

Haluatko tapahtumasi tälle sivulle? Toimita tapahtumakuvaus ja mahdollinen kuva osoitteeseen pirkko.sivonen(a)lapinliitto.fiMenneet tapahtumat

Arctic Sport -verkoston kokous 10.6. klo 14-16

Seuraava Arctic Sport -kokous järjestetään etäyhteydellä keskiviikkona 10.6. klo 14-16. Kokouksessa pohditaan koordinointiryhmän työn tuloksia, yleisiä kehittämiskohteita ja mietitään mahdollisia yhteisiä ratkaisuja korona-tilanteeseen.

Ohjelma

klo 14 Aloitus
Koordinointiryhmän tuotosten esittely
Ohjeistus työryhmätyöhön

klo 14.20 Ryhmätyöskentely ilmiöryhmissä
Keskustelua ajankohtaisista asioista, kehittämiskohteista sekä korona-tilanteen aiheuttamista haasteista ja yhteisistä ratkaisuista.

Ilmiöryhmät:

  • Hyvinvointi- ja terveys: harrastukset, hyvinvointi- ja terveyspalvelut ja tuotteet
  • Huippu-urheilu: harjoittelu- ja kilpailutoiminta, urheilijoille suunnatut palvelut ja tuotteet
  • Elämystoiminta: lifestyle- ja viihdepalvelut ja -tuotteet, tapahtumat ja fanikulttuuri

klo 15.30 Ilmiöryhmien keskustelujen purku yhteisesti

klo 16 Tilaisuus päättyy

Koordinointiryhmä työstänyt Arctic Sport toiminta-ajatusta

Helmikuun kokouksessa nimitetty koordinointiryhmä on kevään aikana luonnostellut Arctic Sport toimintamallia (ks. kaavio) perustaen poiminnat ja tavoitteet olemassa oleviin alueellisiin ja kansallisiin ohjelmiin.

Jo helmikuun kokouksessa huomattiin, että toimijat tarkastelevat liikunta-alaa eri näkökulmista. Koordinointiryhmä päätti jakaa kokonaisuuden kolmeen ilmiöön: hyvinvoinnin- ja terveyden edistäminen, huippu-urheilu ja elämystoiminta. Ajatuksena on, että yhteistyötä voidaan kehittää ilmiö-ryhmissä, jotka koostuvat saman näkökulman jakavista eri sektorien ja alojen edustajista. Isoja kokonaisuuksia voidaan käsitellä jokaisessa ilmiöryhmässä erikseen, jolloin huolehditaan, että eri näkökulmat tulevat esille. Ilmiöt täydentävät tosiaan ja saattavat myös mennä päällekäin, minkä vuoksi huolehtitaan myös tiedonkulusta ilmiöiden välillä, Arctic Sport verkoston tasolla.

Yhteistyön painopisteet sekä läpileikkaavat teemat ovat aiheita, jotka sisältyvät jokaiseen ilmiöön. Painopisteet ovat osa-alueita, joiden kehittäminen on tarpeellista tavoitteiden näkökulmasta. Läpileikkaavat ilmiöt puolestaan pohjautuvat Lapin älykkään erikoistumisen ohjelmaan (S3) ja ovat kehittämistä ohjaavia elementtejä.

Tervetuloa kuulemaan lisää ja kertomaan mielipiteesi 10. kesäkuuta!


Arctic Sport päiväkahvit & verkoston kokous Lapin urheiluopistolla 10.2.2020

Muistio Arctic Sport verkoston tapaaminen 10.2.2020

Päiväkahvit 11-14

Ravintola leiripaikka, Santasport (Hiihtomajantie 2)

Päiväkahveilla pääset tutustumaan liikunta- ja hyvinvointialojen toimijoihin, kuten yrityksiin, seuroihin ja koulutusorganisaatioihin, ja kuulemaan yhteistyön mahdollisuuksista Lapissa ja kansainvälisesti.

Mukana mm. Rovaniemen kaupunki (European City of Sports 2020), Tornion kaupunki, Jukola 2020 (Ounasvaaran hiihtoseura), Lapin liikunta, Santasport Lapin urheiluopisto, Lapin ammattikorkeakoulu ja Lapin liitto.

Arctic Sport -verkoston 1. kokous klo 14-16

Ensimmäisen kokoontumisen tarkoituksena on avata keskustelu yhteistyön mahdollisuuksista ja keskeisistä kehittämiskohteista ja sopia yhteisistä toimintamalleista. Ensimmäisen kokouksen puheenjohtajana toimii maakuntajohtaja Mika Riipi.

Tapahtuman järjestäjinä ovat Liikunta-alan yrityslähtöinen kehittäminen EU-yhteistyössä: ympäristöt, tekniikat ja palvelut (Lapin AMK) ja Inno4Sports (Lapin liitto) –hankkeet.


Pohjoisen alueen seurapäivä lauantaina 18.5.2019, Santasport Lapin Urheiluopisto